Ett sökmotorvänligt publiceringsverktyg

ContentaWeb XT är för dig som:

  • Vill slippa krav på förkunskaper
  • Snabbt och enkelt vill kunna uppdatera och förändra din webbsajt
  • Vill snabbt kunna få personlig hjälp och support

 

ContentaWeb XT är ett sökmotorvänligt publiceringsverktyg. Det innebär att webbsystemet aktivt hjälper dig synas på sökmotorer som Google, något som inte alls är självklart hos alla system. Det är mycket anpassningsbart och lättanvänt.

Användning

ContentaWeb XT är helt webbaserat, vilket innebär att du kan logga in och underhålla sajten från vilken enhet som helst (även mobilen). Vi strävar efter att det ska kännas som ett ”riktigt program” snarare än en webbtjänst.

ContentaWeb XT grafiskt gränssnitt

Mediabanken. Alla bilder, filer, sidor, produkter med mera är samlade på ett ställe för enkel överblick och åtkomst.

Enkelt och snabbt att lägga in nytt

Det är enkelt att skriva, spara och publicera nytt material. Lika enkelt som att skriva i Word. Eftersom du inte behöver installera något kan du sitta vid vilken dator som helst, till viss utsträckning även med en platta eller en smartphone. 

 

Redigera alla relevanta texter med wysiwyg

Du känner snabbt igen dig från andra program.

Mobilanpassning

ContentaWeb XT ger dig en mobilanpassad sajt. Vi bygger alla sajter responsivt, vilket innebär att layouten anpassar sig efter skärmens storlek. Det ser alltid bra ut oavsett det är en liten mobil, en surfplatta eller en vanlig datorskärm. Du behöver därmed inte underhålla en separat ”mobilsajt”.

Fast mall eller full frihet

Med fasta mallar kan du redigera sidorna utan risk för att layouten blir förstörd. Texten hamnar alltid på rätt plats och bilderna blir alltid i rätt storlek. Vill du ha full frihet kan du istället använda en fri mall och kan då göra din egen layout.

 

Skräddarsydda mallar för din skull

En fast mall är alltid skräddarsydd för att passa sin layout. Fyll i texten i rutorna och var säker på att det alltid blir rätt design på sidan. Bilden byts med ett musklick.

Dra-och-släpp

Du kan bygga upp sajtens struktur med dra-och-släpp. Släpp en meny på en annan och du har gjort en undermeny. Högerklicka för att lägga till en ny, byta namn eller andra ändringar.

 

Dra-och-släpp i menyträdet

 

Multisajthantering

ContentaWeb XT låter dig hantera flera sajter i samma system. Du kan då utnyttja en gemensam mediabank och behöver endast en inloggning.

Datumstyrning

Schemalägg kommande sidors publicering eller borttagning med en kalender. Med multinivå-schema kan du dessutom välja att visa eller dölja en sida vid flera tillfällen.

 

Schemalägg sidor

Lösenordsskydda sidor för intranät

Du kan låsa både menyknappar och sidor med lösenord. Det finns ingen teknisk begränsning i antalet inloggningar eller användargrupper. Du kan även lägga upp flera administratörer på sajten med rättighet att redigera allt eller vissa delar av innehållet.

 

Lösenordsskydda sidor i flera nivåer

Formulärsvar

Alla formulär du har på sajten som skickar e-post till dig lagras i en databas. Det innebär att du kan ta t.ex. fram adresslistor i efterhand. Du har även en trygg sorterad förvaring. Om formulären innehåller enkätsvar går det att plocka ut resultatrapporter baserat på svaren.

 

Formulärsvar

Kartor

Presentera alla återförsäljare, kontor eller annat på en karta med kartnålar. När du lägger upp en kartnål söker du enkelt fram positionen med hjälp av postadressen eller placerar nålen manuellt för att den ska bli så exakt som möjligt.

 

Google Maps integration

Fotoalbum och bildspel

Lägg upp ett obegränsat antal fotoalbum och presentera dem antingen som ett galleri eller någon form av bildspel. Varje bild kan ha en bildtext. Med lite skräddarsydd utveckling kan vi skapa väldigt kreativa bildspel som innehåller både animeringar och texter. Du kan även knyta ett bildspel till en produktdatabas för att t.ex. visa upp nyheter från webbutiken.

Personal eller persongalleri

Presentera anställda med bild och information på ett enkelt sätt. Ingen begränsning i antalet personer eller avdelningar som kan läggas upp. Utseendet kan göra i stort sett hur som helst.

Nyheter eller blogg

Antingen en enkel nyhetsräknare på framsidan med små notiser, eller en fullfjädrad blogg med tidningskänsla. Dela in nyheterna i olika kategorier och presentera dem olika stort beroende på om det är en notis, huvudnyhet eller tips.

E-handel

ContentaWeb XT är även förberett för e-handel. Du behöver inte skapa en separat sajt om du i framtiden vill starta en webbutik. Omvänt är du i din webshop inte begränsad med vilken typ av information du kan presentera. Du kan även enkelt integrera inloggning mellan e-handel och intranät/extranät för att få en kundinloggning eller återförsäljarinloggning med separata prislistor.

Läs mer om e-handel.

Betalning online

Ta betalt över nätet direkt på din sajt. Naturligtvis finns detta i e-handelsmodulen, men du kan även nyttja funktionen för ren betalning som är oberoende av en webbutik. Erbjud kunderna att betala förskott för tjänster och varor via formulär. Vi samarbetar med Certitrade, Dibs, Klarna, Svea Ekonomi och Paypal.

Koppla ihop med en betalväxel

Flexibilitet

Ambitionen med sajten brukar växa med tiden. Därför ska du välja en plattform som är flexibel. Det är enkelt att i efterhand koppla på allt från fullskalig ehandel och betalningsmoduler till enklare saker som bildspel, interaktiva kartor, menysystem, formulär, kalendrar o.s.v. Ring oss och fråga. Vid små ändringar eller vid en mindre utveckling av sajten kan vi ibland låta det ingå i supportavtalet istället för att debitera timtid.

 

Exempel på projekt:

Fyll i så ringer vi upp för gratis rådgivning om din hemsida!

* Jag har tagit del av integritetspolicyn och samtycker till behandling av mina personuppgifter.

 

Kontakta oss för mer information!

 

 

Vad säger andra om oss?