Vad är Sökmotoroptimering

Sökmotoroptimering används för att anpassa det textmässiga innehållet på sajten för att bättre möta upp med sökmotorernas matematiska algoritmer. Detta för att försöka få bättre placeringar (än man ibland förtjänar).

 

Låter det krångligt? Det är krångligt. Att göra en ren och fin sökmotorvänlig sajt är inte så krångligt även om det kräver en del insikt, men att göra en korrekt optimering kan sätta den mest inbitne seo-konsulten på pottan ibland.

 

I stort sett hänger det på konkurrensen på sökord. Om Google anser att det finns flera miljoner sajter för ett visst sökord så är det betydligt svårare att synas än om det bara förekommer några hundra. Naturligtvis.

 

I extremt konkurrensutsatta branscher förekommer så kallad "black hat" optimering. Det innebär att man med uppsåt missbrukar algoritmerna och använder hack och tricks för att kripa de åtråvärda toppplaceringarna. Problemet är att om Google upptäcker dig så straffar de sajten hårt. Den blir helt enkelt bortplockad ur serpen.

 

Men ett verktyg som ContentaWeb XT får du mycket hjälp automatiskt. Verktyget har flera funktioner som underlättar för seo.

 

Du kan hitta fördjupande artiklar om bland annat seo här.

Fler ordförklaringar

Vad behöver du hjälp med?

Ring oss på 054-52 13 13 eller maila i så ringer vi upp.