Skapa ny knapp i menyn

Att skapa en ny knapp i menyträdet är väldigt enkelt.

Gör så här:

1. Högerklicka på "förälder"-noden (1) i menyträdet. Föräldern är den förgreningen som den nya knappen ska ligga i. Det vanligaste är att föräldern heter "Bas" och har en grön ikon som markerar att det är en huvudrubrik.
  2. Välj nu "Ny meny..." (2) i menyn som dyker upp.
  3. En ny meny har nu skapats och du kan döpa den till det du önskar genom att skriva i rutan (1) och sedan trycka enter
  4. Den nya menyknappen är ALLTID DOLD från början. Det markeras med att den är lite gråare än de andra menyknapparna. Det innebär att den inte syns i menyn på själva sajten förrän du aktivt valt att visa den. Det är så här för att du i lugn och ro ska kunna skapa nya knappar på en sajt som ligger ute skarpt, utan att besökare ska kunna se halvfärdigt material.
  5. Visa menyknappen genom att högerklicka på den och välja "Växla synlighet".

Nu är det klart!

Det är dock så att du nu endast har skapat en menyknapp, men den innehåller ingen sida så den går inte att klicka på. Så nästa naturliga steg blir att Skapa en ny sida.

Orsaken till att det inte automatiskt skapas även en ny sida är att man inte alltid vill ha en sida på varje menyknapp. Den kan till exempel bara vara en hållare för en undermeny i en rullgardinsmeny. Eller så har du redan en sida som du vill lägga i denna knappen.

Prata med oss om webb och marknadsföring!

Vi arbetar nära våra kunder och söker alltid en långsiktig relation. Vi har flertalet kunder som vi jobbat med i över 20 år.