Tvätta text

Om du klistrar in text i en fritextruta så kan det följa med oönskad design som gör att resultatet blir fult. Detta är vanligt framför allt om du klistrar in text från Word eller någon annan webbsida. I så fall behöver du tvätta texten först.

I Webbläsaren Chrome (som vi rekommenderar) är detta väldigt enkelt.
Använd bara följande kortkommando: Ctrl + Shift + V Du håller alltså nere knappen Ctrl och Shift samtidigt på tangentbordet och trycker sedan på V.

Använder du en annan webbläsare än Chrome är det lite krångligare. I så fall är det enklaste sättet att öppna programmet Anteckningar (notepad.exe) och klistra in texten här. Sedan klipper du ut den härifrån och klistrar in den på din webbsida. Orsaken till att detta fungerar är för att Anteckningar är ett textredigerare som inte accepterar någon design alls.

Gör så här i Windows

1. Högerklicka på flaggan/startknappen
  2. Välj Kör
  3. I rutan skriver du notepad och trycker enter
    Nu öppnas programmet Anteckningar.
  4. Klistra in din text i detta programmet (genväg: Ctrl + V)
  5. Markera all text (genväg: Ctrl + A)
  6. Kopiera all text (genväg: Ctrl + C)
  7. Gå till din webbsida och klistra in som vanligt.

Lär dig att arbeta med kortkommandon istället för att använda musen till allt. Det är lite jobbigare i början att lära sig, men du kommer spara enormt mycket tid i längden och du kommer minska värk i axlarna på sikt. Ovan nämnda genvägar/kortkommandon fungerar i ALLA program på Windows.