Lägg till produkt

Så här lägger du manuellt till en produkt i artikelregistret:

1. Klicka på E-handel (1) och sedan Produkter (2)

2. Klicka på knappen Produkter (1) och sedan Skapa ny... (2)

3. Det kommer nu upp en dialogruta som ser ut som nedan:

Skriv ett unikt (viktigt!) artikelnummer i rutan (1). När du har minst en artikel i registret kommer systemet försöka hjälpa dig genom att föreslå ett tidigare artikelnummer som liknar det du börjar skriva in. Detta är för att många artikelnummer börjar på samma serie. Kanske är det bara sista tecknet som skiljer sig. På så vis minskar risken för felstavning. Det är dock viktigt att du inte använder det gamla föreslagna, utan ändrar så det blir unikt.

Du kan även välja att fylla i ett nummer i rutan (3) för att skapa en kopia på en gammal produkt. Mer om detta längre fram.

Klicka sedan på Skapa (2).

4. Du kommer nu få upp det fullständiga produktkortet. Det du bör fylla i direkt är benämning, beskrivning och pris (inramat med rött i bilden nedan)

Du kan sedan fortsätta med att lägga in en bild och fylla i annan relevant information.

5. När detta är klart kan du placera produkten i en kategori (förutsätter att du har minst en kategori skapad).

Klicka på fliken Kategorier (1) och sätt kryss där du vill visa produkten (inramat). Klicka sedan på Spara (2). Du kan placera ut en produkt på flera kategorier.