Mobilanpassad responsiv hemsida (RWD)

En responsiv sajt anpassar sig automatiskt efter skärmens bredd. Det innebär att den kommer se ut som planerat oavsett om man surfar in med en liten mobiltelefon, en surfplatta eller en stationär dator med jättestor skärm. Fördelarna med detta är uppenbara. Din sajt fungerar överallt och du behöver ändå bara uppdatera en sajt (till skillnad från tidigare då man fick underhålla en separat mobilsajt).

En modern mobiltelefon kan utan problem visa även en sajt som inte är mobilanpassad så det ser exakt likadant ut som på datorn, men eftersom skärmen är mindre och mus saknas så är detta sällan en bra idé. Texten kan bli plottrig och menyerna svåra att klicka på med pekfingret. Man blir tvingad att zooma in och ut och skrolla i sidled för att kunna ta del av sajten.

RWD stuvar helt enkelt om layouten på ett kontrollerat vis. Har du tre breda kolumner på en datorskärm, kan dessa läggas ovanpå varandra som en kolumn istället. Även menyn görs om så den blir enkel att använda med fingrarna.

Viktiga effekter av detta

Idag visar statistik att mobil- och plattsurfande faktiskt har gått om vanligt datorsurfande. Det är bara att gå tillbaka till sig själv och när man har tid att surfa: när du sitter på bussen, väntar på något, sitter i teve-soffan på kvällen. Om sajten inte är responsiv kommer många vända i dörren då man snabbt vänjer sig vid denna funktion.

Mobilappar som webb (PWA)

PWA är ett sätt att skapa en mobil-app som fungerar på alla telefoner oavsett märke. Det är ingen riktig app, men den känns som en, går att installera och kan enkelt underhållas. Vill du ha en app men inte vill betala den (ofta mycket höga) kostnaden så är en PWA-app ett alternativ.

Hur kan vi hjälpa just dig?

Ring oss på 054-52 13 13 och berätta om ditt projekt.

Prata med oss om webb och marknadsföring!

Vi arbetar nära våra kunder och söker alltid en långsiktig relation. Vi har flertalet kunder som vi jobbat med i över 20 år.