Varför bör du använda ett publiceringsverktyg

Ett publiceringsverktyg (Content Management System, CMS) är en plattform som effektiviserar webbpublicering och gör det enklare att underhålla och uppdatera din webbplats.

När bör du använda ett publiceringsverktyg?

När du investerar i en ny webbplats bör du överväga om du vill ha en statisk mikrosajt eller en dynamisk sajt. Om du bara behöver visa din adress och telefonnummer utan att behöva ändra innehållet i framtiden kan du klara dig utan ett publiceringsverktyg. Men om du vill dra nytta av internetets potential bör du använda ett CMS i de flesta andra fall.

Slipp lära dig programmering

Ett bra publiceringsverktyg, som till exempel ContentaWeb XT, eliminerar behovet av att lära sig programmering. Istället kan du fokusera på marknadsföring och innehållsskapande.

Webbyrå vs. Publiceringsverktyg

"Om jag anlitar en webbyrå behöver jag inte kunna programmering". Men att anlita en byrå kostar pengar per timme. Den mest kostnadseffektiva lösningen är att låta byrån fokusera på det de är bäst på, det vill säga att bygga upp tekniken och designen, och sedan lämna innehållet till dig. Byrån kan troligen inte skapa övertygande texter för din verksamhet utan att du måste göra grovjobbet själv. Du kan dock överväga att anlita en copywriter för att finslipa texterna. Tala gärna med oss om copywriting.

Kontinuerliga uppdateringar

De riktigt stora fördelarna med publiceringssystem visar sig dock när du ska underhålla sajten. En gammal sajt tappar både förtroende och sökmotorplaceringar. I detta läge vill du kunna ha fritt spelrum med både nya sidor, bilder ändring av texter, länkar och filer utan att det ska behöva kosta mer. Visserligen kostar systemet antagligen en licenskostnad, men denna äts snabbt upp av konsultarvoden om en byrå ska hantera även uppdateringar åt dig.

När en uppdatering kostar pengar tenderar man samla ihop flera mindre ändringar till en klump för att spara pengar. Erfarenhet visar att då går det längre och längre tid mellan uppdateringarna för att så småningom slutligen avstanna helt. Sajten blir ett lik.

ContentaWeb vs. Wordpress

Wordpress är ett bloggverktyg som fått enorm spridning och används idag mer som publiceringsverktyg än som blogg. Webbyråer tycker om att prata om Wordpress. En orsak till det är att det är ett gratissystem så webbyrån slipper licenskostnader (men tar naturligtvis ändå betalt för arbete och drift) av dig.

Det stora problemet med Wordpress är att det är så spritt. Därmed är det extremt sårbart för hacking och måste systemuppdateras väldigt ofta, vilket inte sällan ställer till det med plugins och anpassningar.

Publiceringsverktyget ContentaWeb XT

ContentaWeb XT tar ett stort ansvar för sajten automatiskt. När du skapar en ny sida med några musklick har systemet då gjort följande åt dig automatiskt:

  • Skapat en länk i menyn
  • Skapat länkar på andra relevanta platser
  • Lagt till sidan på sajtkarta (bra för sökmotorplaceringar)
  • Uppdaterat Googles xml-sajtkarta (bra för sökmotorplaceringar)
  • Skapat storleksoptimerade versioner av alla bilder
  • Skapat meta-taggar automatiskt (bra för sökmotorplaceringar)
  • Sett till så sidan är responsiv för att passa i t.ex. mobilen
  • Anpassat all kod efter HTML-standard
  • Lagat gamla trasiga länkar
  • Vid behov även skapat e-handelssidor, fotogallerier, formulär med mera...

ContentaWeb XT hjälper dig med flertalet komplicerade funktioner för sökmotoroptimering, låter dig sätta schema på sidor som ska publiceras i framtiden (så du inte behöver sitta kl 23.00 och mata in den nya kampanjsidan som börjar gälla imorgon), skydda sidor med lösenord, låter dig ha flera användare med olika rättigheter, bygger bildspel åt dig, med mera.

Hur kan vi hjälpa just dig?

Ring oss på 054-52 13 13 och berätta om ditt projekt.

Prata med oss om webb och marknadsföring!

Vi arbetar nära våra kunder och söker alltid en långsiktig relation. Vi har flertalet kunder som vi jobbat med i över 20 år.