Vad är Adsense

Googles affiliate-nätverk för webbsajter som vill tjäna pengar på annonser. Faktiskt väldigt bra. Du registrerar dig som användare med ditt Google-konto (samma som för gmail och telefonkontot) och får sedan en liten kod som du kan klistra in på strategiska platser på din sajt. Systemet är sinnrikt ihopkopplat med Google AdWords så det börjar visas annonser väldigt snabbt och du behöver inte ansöka eller välja ut annonsörer. Allt sker automatiskt.

 

När Google indexerat din sajt så jämför den ditt textinnehåll med vad annonsörerna angivit för sökord på sin annonser, så visas dessa på din sajt och du får en beskärd del av annonsintäkten.

 

Kan du tjäna pengar på detta? Svar: ja! Det finns folk som lever på dessa inkomster faktiskt, men som med allt annat så är det inte enkelt. Att lägga in detta på din vanliga företagssajt är antagligen ingen bra idé. Där ska du tjäna pengar på din verksamhet. Men startar du en ny sajt som fokuserar på bra innehåll inom en nisch där det finns högt betalda annonser så är du inne på sätt spår. Problemet är att där det finns pengar att hämta finns det stor konkurrens.

 

Mer information här: https://www.google.com/

  • adsense
  • /start/

    Fler ordförklaringar

    Vad behöver du hjälp med?

    Ring oss på 054-52 13 13 eller maila i så ringer vi upp.